Aquarion filter

99.50 

Filter za napravo Aquarion

Za optimalno delovanje vašega Aquariona vam priporočamo, da redno zamenjujete filter, ter ga v primeru, da zaznate spremembo okusa ali vonja vode, takoj zamenjate.

Kategorija:

Opis

Glavni filter aparata ima devet slojev s turmalinom, ki jih je treba zamenjati, ko se na zaslonu aparata pojavi četrta črtica ali ko začutimo, da je okus vode iz aparata drugačen. Uporabnost filtra je približno šest mesecev in je odvisna od količine vode, ki jo spustimo skozi aparat. Voda je v nekaterih krajih »trda« oziroma ima več karbonatov, ki se nalagajo v napravi, v ionizatorju ali v izhodni cevi. Zaradi tega je treba skozi aparat enkrat dnevno pet minut spuščati kislo vodo 4. stopnje, ki se lahko uporabi za pranje posode ali kuhinjskih elementov.

Kako pogosto je potrebno zamenjati filter?

Življenjska doba filtra je odvisna od pogostosti uporabe in kakovosti pitne vode. 20 litrov dnevno, 4000 litrov ali doba 6 mesecev – to so povprečne vrednosti življenjske dobe filtra. Digitalni zaslon na napravi prikazuje približno življenjsko dobo vodnega filtra in sicer na osnovi količine vode, ki se je že pretekla skozi.

Prvi znak, da je treba aparat prečistiti, je, da voda počasneje izteka iz aparata, ko je ta vključen. Pomembno je opozoriti tudi na to, da ni priporočljivo, da aparata ne uporabljamo v obdobju, ki je daljše od 3−4 tednov. Če veste, da boste dalj časa odsotni in aparata ne boste uporabljali, je treba filter iz aparata odstraniti in ga zavitega v aluminijasto kuhinjsko folijo postaviti v hladilnik. Če tega ne boste storili, boste morali filter po vrnitvi domov zamenjati.

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 caps., 240 caps.

Title

Go to Top