C 1000 Plus (100 tab)

22.90 

C vitamin z šipkom in s postopnim sproščanjem

Vitamin C 1000 mg je izdelek z visokim odmerkom vitamina C s podaljšanim delovanjem, ki ima vlogu pri delovanju imunskega sistema, ščiti nas od okužb in deluje antioksidativno. Izdelek zagotavlja uravnoteženo in postopno dovajanje naravnog vitamina C iz citrusov.

Opis

Vitamin C 1000 mg s šipkom iz ekološke pridelave s podaljšanim sproščanjem – delovanjem za še večjo učinkovitost! C 1000 Plus ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter zagotavlja vsakodnevno zaščito celic pred oksidativnim stresom. Poleg tega prispeva tudi k nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni, kosti, hrustanca, kože, zob, prav tako krvnih žil, prispeva pa tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Komu priporočamo:

  • Vsem, za podporo imunskega sistema
  • Osebam, ki se ukvarjajo s športom, in tistim, ki opravljajo težka fizična dela, za zmanjšanje izčrpanosti
  • Vsem, ki so dovzetni na okužbe
  • Starejšim in tistim, ki okrevajo po bolezni

Kako lahko tudi i pozimi imamo dober imunski sistem?

Vitamin C je antioksidant, ki podpira delovanje imunskega sistema in lahko okrepi odpornost proti virusom in tudi bakterijam. Ima zelo pomembno vlogo pri absorpciji železa. Manj znano je, da sodeluje pri oblikovanju dopamina in da so zmanjšane ravni vitamina C odgovorne za razvoj depresije. Ustrezen vnos vitamina C je lahko koristen proti zimski potrtosti, podpira pa lahko tudi ustrezno delovanje živčnega sistema.  V hladnem vremenu se krvne žile skrčijo, skoznje prehaja manj krvi, imunski sistem in vsaka celica našega telesa pa nas težje ščitijo pred patogeni.

Ekološko sadje in zelenjava lahko vsebujeta 30 % več vitamina C kot neekološki pridelki. Osebe, ki uživajo ekološko pridelane izdelke redkeje zbolijo oz. hitreje okrevajo po bolezni kot tisti, ki uživajo neekološko pridelano hrano.

Ali ste vedeli da morate za zaužitje Vitamina C 1000 mg  pojesti: skoraj 2 kg pomaranč, ali preko 20 kg jabolk, ali skoraj 60 kg orehov?

 

Aktivne sestavine na tableto/kapsulo: (Glej deklaracijo) *RDA:
Vitamin C 1000 mg 1250%
Ekološki šipek v prahu 125 mg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
Priporočena dnevna količina je 1 tableta na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Vitamin C je občutljiv na toploto in svetlobo, kar je treba upoštevati pri hranjenju. Če ste že kdaj imeli ledvične kamne, se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 tab.

Title

Go to Top