Iron Plus (100 tablet)

12.90 

Železo tablete

Železove tablete Iron Plus (brez recepta) je visokokakovostno prehransko dopolnilo. Vsebuje naravno organsko železo in vitamin C v kelirani obliki, ki povečuje absorbcijo železa in ne povzroča zaprtja.

Opis

Železo ima ključno vlogo pri nastajanju krvi in prenosu kisika. V primeru kroničnega pomanjkanja začnejo nastajati disfunkcionalne krvne celice, kar lahko privede do nezadostne oskrbe tkiv s kisikom in značilne slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa ter začnemo jemati tablete železa.

Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije za pomanjkanjem železa trpi najmanj 10–20 % otrok in starejših po vsem svetu, med katerimi so večinoma ženske.

Pomanjkanje železa je najpogostejše pomanjkanje hranil na svetu. Vaše telo potrebuje več železa če ste noseči, če trpite za okužbami ali vnetji, če ste ženska v rodni dobi, ker med menstruacijo izgubljate veliko krvi.

Komu priporočamo tablete železa:
  • Ženskam v rodni dobi, da se nadomesti izguba železa med menstruacijami
  • Nosečnicam, ker nosečnost vključuje povečano potrebo po železu
  • Otrokom in mladostnikom
  • Športnikom zaradi večje potrebe po hranilih, vitaminih in mineralih
  • Osebam, ki se držijo stroge veganske diete

Slabokrvnost kot prvo pokažeta padec energije in bledoličnost, sum pa potrdijo meritve hemoglobina v krvi – s približno številko 13,5 grama/deciliter pri moških in 12 g/dcl pri ženskah. Tako postane jasno, da v telesu ne obstaja dovolj rdečih krvnih celic, ki bi s kisikom dosledno in zadostno oskrbovale naše organe.

Za boj proti utrujenosti!

Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika v telesu, pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti.

Nepojasnjena utrujenost najpogosteje ni znak nekega resnega obolenja, temveč posledica preobremenjenosti ali pomanjkanja sna. Če utrujenost traja več kot teden dni, v primeru najmanj sedemurnega spanca in primerne prehrane, se o potencialnih zdravstvenih težavah pogovorite s svojim zdravnikom.

Po podatkih najnovejših študij na dan odrasla oseba potrebuje od 18 mg pri ženski v rodni dobi do kar 27 mg v času nosečnosti.

Aktivne sestavine na tableta/kapsula: (Glej deklaracijo) *RDA:
Vitamin C 30 mg 38%
Železo 14 mg 100%
Kompleks bioflavonoidov iz citrusov 10 mg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 tableta dnevno, zaužijte jo zjutraj med obrokom, oz. takoj po njem.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Nosečnice in doječe matere naj se prej uporabo izdelka posvetujejo z zdravnikom. Če uživate kompleksen multivitaminski izdelek, je jemanje dodatnega železa priporočljivo samo v primeru pomanjkanja železa.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 tab.

Title

Go to Top