Cholestone (90 tablet)

24.50 

Laneno olje v tabletah

Cholestone tablete lanenog olja za znižanje holesterola in trigliceridov ter za lepšo kožo, brez stranskih učinkov, povečujejo količino HDL, preprečujejo oksidacijo LDL. Laneno olje vsebuje visok odstotek omega 3 maščobnih kislin.

Opis

Aktivne sestavine Cholestone tableta so: laneno olje (ki z visoko vsebnostjo maščob omega-3 prispeva k vzdrževanju normalnih ravni holesterola v krvi) in jabolčni pektin (blokira maščobe v črevesju, spodbuja delovanje žolča, preprečuje nastanek holesterola v jetrih).
Vitamina C in E sta močna antioksidanta, ki preprečujeta oksidacijo maščob in zavirata vnetni proces v žilni steni, kar zavira nastajanje aterosklerotične poškodbe žilne stene. Imata tudi pomembno vlogo pri presnovi maščob in odstranjevanju – znižanju holesterola iz krvi.
Česen vpliva na ravni maščob v krvi in zdravje srca, lecitin pa ima pomembno vlogo pri presnovi maščobe.

 Komu priporočamo:
  • Vsem z visokimi ravnmi holesterola in/ali trigliceridov v krvi
  • Kot preventivo za vse z anamnezo visokih ravni holesterola ali trigliceridov in osebe z motnjami presnove ogljikovih hidratov
  • Vsem za normalno delovanje žil
  • Če uživate hrano, bogato z maščobami in ogljikovimi hidrati

Bolezni srca in ožilja so vodilni vzrok umrljivosti v sodobnem času. Najpogostnejši vzrok za nastajanje bolezni srca in ožilja in razvoj je ateroskleroza. To je bolezen arterijske žilne stene, ki jo povzroča predvsem oksidacijski stres. Za njegov nastanek so odgovorni številni dejavniki, med katerimi so najpomembnejši nezdrav življenjski slog z nepravilno prehrano, premalo gibanja, kajenjem in škodljivim stresom ter onesnaženo okolje.

Znižanje ravni skupnega holesterola za eno enoto zmanjša tveganje srčnožilnega obolenja za 10 %.

Aktivne sestavine na 3 tablete/kapsule: (Glej deklaracijo) *RDA:
Jabolčni pektin 600 mg
Laneno olje 600 mg
Lecitin 300 mg
Beli česen 300 mg
Vitamin C 180 mg 225%
Krom 150 mcg 375%
Vitamin E 30 mg 250%
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 tableta trikrat dnevno med obroki.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo:

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

90 tab.

Title

Go to Top