Omega 3 (100 mehkih kapsul)

24.50 

Ni na zalogi

Ribje olje v kapsulah

Kvalitetne Omega 3 maščobne kisline v kapsulah za bolj zdravo srce in ožilje, aktivne sestavine v izdelku najboljše prispevajo k ohranjanju normalnih ravni maščobe v krvi in krvnega tlaka, zmanjšujejo vnetja, pomagajo pri normalnem delovanju živčnega sistema in možganov ter podpirajo vid.

Ni na zalogi

Opis

Omega 3 kapsule – pripravek z omega 3 maščobnimi kislinami (EPA, DHA), pridobljenih z molekularno destilacijo iz dragocenega ribjega olja. Aktivne sestavine v izdelku prispevajo k ohranjanju normalnih ravni maščobe v krvi in krvnega tlaka, pomagajo pri normalnem delovanju živčnega sistema in možganov ter podpirajo vid.

Kislina omega 3 ima tudi pomemben protivnetni učinek, opazno pri vnetju sklepov (artritisu). Zavira nastanek snovi v telesu, ki sicer sprožijo vnetno reakcijo (to so prostaglandini). Pri vnetnem revmatizmu omili bolečino in izboljšuje gibljivost sklepov ter s tem zmanjša potrebo po protibolečinskih zdravilih, ki imajo sicer znan škodljiv stranski učinek na želočno sluznico.

Nezasičene maščobne kisline so namreč potrebne tudi za učinkovito delovanje živčnega sistema, kar je manj znano in redkeje raziskovano.

Komu priporočamo:

  • Vsem z boleznimi srca in ožilja in s težavami s krvnim tlakom ter osebam, ki želijo vzdrževati zdravje in normalno delovanje teh organov
  • Nosečnicam in mladim otrokom za pomoč pri normalnem razvoju
  • Vsem, ki uživajo hrano z nizko vsebnostjo maščobe, in osebam na shujševalni dieti
  • Vsakomur, ki želi ohraniti zdravje svojih oči in živčnega sistema
  • Vsem, ki želiju zmanjšati vnetja v telesu

Omega 3 v času nosečnosti

Maščobne kisline so izredno pomembne za pravilen razvoj ploda. Dejstvo je, da rib običajno ne jemo 3 do 4-krat na teden, v nosečnosti pa se zaradi občutljivosti (vonj in okus, ki marsikateri nosečnici ne odgovarjata) vnos morske hrane še dodatno zmanjša. V zadnjem desetletju se študije posvečajo učinkom kislin omega-3 na živčni sistem.

Uživanje omega-3 maščobnih kislin med nosečnostjo pomaga pri razvoju živčnega sistema zarodka, kar pomeni boljše jezikovne in socialne sposobnosti ter duševne zmogljivosti kasneje v otrokovem razvoju. Možgani se razvijajo tudi v otroštvu. Po podatkih študij uživanje maščobnih kislin omega 3 pri otrocih izboljšuje pozornost, sposobnost koncentracije, spomin in razumevanje.

Ribje olje alfalinolenska in gamalinolenska kislina so maščobne kisline, iz katerih v našem telesu nastajajo hormonom podobne snovi prostaglandini, ki uravnavajo nekatere življenjsko pomembne funkcije, kot so zmanjšanje krčenja žilne stene in s tem uravnavanje krvnega tlaka, zmanjšanje zlepljenja krvnih ploščic in preprečevanje nastajanja krvnih strdkov znotraj žilne svetline.

Blagodejno vplivajo tudi na presnovo krvnih maščob z znižanjem holesterola in trigliceridov, kar zmanjšuje ogroženost nastajanja aterosklerotične žilne bolezni in njenih posledic srčne in možganske kapi. S povečanjem tekočnosti krvi se izboljšuje pretok krvi in tako opazno izboljša oskrba celic s kisikom.

Aktivne sestavine na 3 tablete/kapsule: (Glej deklaracijo) *RDA:
Koncentrat ribjega olja (ki vsebuje): 1800 mg
EPA (Eikosapentaenojska kislina) 540 mg
DHA (Dokosaheksaenojska kislina) 360 mg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 mehka kapsula ob vsakem obroku 3 krat na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Nenasičene maščobne kisline so zelo občutljive na škodljive učinke prostih radikalov, zato ljudem, ki uživajo večje količine omega-3 maščobnih kislin, priporočamo, da jemljejo tudi dopolnila z antioksidativnim delovanjem!

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 mehkih kapsul

Title

Go to Top