Lion Kids D (90 žvečljivih tablet)

14.90 

Multivitamini za otroke

Lion Kids D so okusni multivitamini z minerali za otroke v obliki ljubkih živali. Izdelek ne vsebuje sladkorjev in ksilita, zahvaljujoč naravnemu sladilu pa zmanjša tveganje za razvoj kariesa.

Opis

Multivitamini Lion Kids D vsebujejo vitamine A, D, E in C ter vitamine iz družine B-kompleksa in minerale: kalcij, fosfor, jod, železo, magnezij, baker, cink, mangan in kalij. Vitamin D ima pomembno vlogo pri razvoju zdravih kosti in zob, prav tako pa sodeluje pri absorpciji in porabi kalcija in fosforja ter zagotavlja ohranjanje ravnovesja kalcija v krvni plazmi.

Komu priporočamo Lion Kids D:
  • Otrokom za vsakodnevno uživanje, da se zagotovijo vitamini, minerali in elementi v sledovih za podporo uravnoteženemu razvoju in ustrezno odpornost na bolezni
  • Vsakomur, ki želi zmanjšati tveganje za karies in tako pomagati k zdravemu razvoju otrokovih zob
  • Vsakomur, ki prisega na žvečljive tablete
  • Vsakomur, ki želi kompleksni izdelek z vitaminom D

Otroci potrebujejo več vitaminov kot odrasli. Njihova prehrana, tako v vrtcih in šolah kot doma, še zdaleč ni idealna, predvsem pa ni popolna. Zdrava prehrana, ki pokrije vse otrokove potrebe, igra odločilno vlogo v njihovem obdobju hitre rasti in razvoja. Nepopolna prehrana zato lahko resno ogrozi otrokovo zdravje in pravilno rast in razvoj. Znano je, da zdravi otroci ki jemljejo multivitamine dosegajo v šoli boljše telesne in duševne rezultate. To jim omogoča tudi boljšo tekmovalnost.

Vsebnost mineralov v hrani se je znatno zmanjšala, zato je zelo pomembno, da telesu pomagamo pri delovanju z najnovejšimi, visoko kakovostnimi multivitaminskimi formulami; še posebej, ko gre za otroke.

Aktivne sestavine na tableta/kapsula: (Glej deklaracijo) *RDA:
Vitamin C 35 mg 44%
Niacin 7 mg 44%
Vitamin E 7 I.U. 58%
Pantotenska kislina 3 mg 50%
Železo 3 mg 21%
Cink 2 mg 20%
Inozitol 1.6 mg
Biotin 35 mcg 70%
Jod 10 mcg
Selen 10 mcg 18%
Krom 5 mcg 15%
Vitamin D 200 I.U. 100%
Vitamin B12 1 mcg 40%
Beta karoten 1500 I.U. 19%
Vitamin B6 0.7 mg 50%
Vitamin B2 0.6 mg 43%
Vitamin B1 0.5 mg 45%
Mangan 0.1 mg
Folna kislina 100 mcg 50%
Baker 70 mcg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
Za otroke, 1 do 3 tablete na dan. Zaužijte jo zjutraj med obrokom ali takoj po njem.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Nenamerno užitje previsokega odmerka železa je glavni vzrok za usodne zastrupitve pri otrocih, mlajših od 6 let.V primeru nenamernega prevelikega zaužitega odmerka železa takoj pokličite zdravnika ali center za zastrupitve.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

90 žvečljivih tablet

Title

Go to Top