Power Mins (100 tablet)

17.90 

Kompleks mineralov

Minerali v izdelku Power Mins popolnoma zadovoljijo dnevne potrebe telesa po mineralih. Pomanjkanje magnezija lahko povzroči mišične krče.

Kategorija:

Opis

Magnezij je sestavina ogromno encimov; sodeluje pri procesih proizvodnje energije in sinteze beljakovin, obenem pa prispeva k zdravemu delovanju mišic. V primeru pomanjkanja magnezija, boste imeli mišične krče in nočne krče v mečih. Cink je pomemben antioksidativni element, njegova prisotnost pa je nujna v boju proti prostim radikalom. Cink sodeluje tudi pri delovanju imunskega sistema. Železo ima pomembno vlogo pri oblikovanju krvi in prenašanju kisika. Jod prispeva k normalni tvorbi ščitničnih hormonov, med vloge selena pa spada prispevanje k proizvodnji sperme ter zdravju las in nohtov. Krom vpliva na presnovo ogljikovih hidratov, mangan pa sodeluje pri procesih proizvodnje energije, presnovi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov ter pri vzdrževanju zdravih struktur kosti. Kot učinkovit antioksidant prav tako podpira zaščito celic.

Komu priporočamo kompleks mineralov:

  • Zaradi močnega potenja športnikom in osebam, ki opravljajo fizično delo
  • Osebam, ki potrebujejo nadomestilo najmanj dveh vrst mineralov
  • Osebam, ki jemljejo vitamine, da bi optimizirali njihove koristne učinke
  • Vsem, ki želijo obnoviti stanje svojega telesa po bolezni

Krči v nogah

Če vas pogosto zgrabi krč, obogatite jedilnik z magnezijem, s kalcijem, kalijem in z natrijem. Magnezij je odgovoren za prenos živčnih impulzov ter krčenje mišic. Pomanjkanje magnezija je posledica povečane telesne aktivnosti in s tem znojenja, ki se odraža tudi v razdražljivosti, napetosti, slabosti in celo blagi depresiji. Mišični krči se lahko odpravljajo tudi  z masažo ali s toploto. Ob težjih in dolgotrajnejših naporih priporočamo tudi uporabo Power Mins.

 

Aktivne sestavine na 2 tablete/kapsule: (Glej deklaracijo) *RDA:
Kalcij 500 mg 62%
Magnezij 300 mg 80%
Cink 15 mg 150%
Mangan 8 mg 400%
Krom 100 mcg 250%
Selen 40 mcg 73%
Železo 8 mg 57%
Baker 1 mg 50%
Molibden 250 mcg 500%
Jod 100 mcg 66%
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
2 do 4 tablete na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Nenamerno užitje previsokega odmerka železa je glavni vzrok za usodne zastrupitve pri otrocih, mlajših od 6 let. V primeru nenamernega prevelikega zaužitega odmerka železa takoj pokličite zdravnika ali center za zastrupitve.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 tab.

Title

Go to Top