Mega Zinc ( 100 tab)

12.90 

Cink za lase, kožu in nohte

Mega Cink je prehransko dopolnilo za lase, kožu in nohte, ter za podporo imunskemu sistemu. Vsaka tableta vsebuje 50 mg ekološkega cinka.

Opis

Megaodmerek ekološkega cinka. Cink ima vlogo pri delovanju našega imunskega sistema, prispeva k ohranjanju zdravih las, kože in nohtov ter k vzdrževanju normalne ravni moškega spolnega hormona v krvi.

Komu priporočamo:

  • Vsem, ki ne uživajo prehranskih izdelkov z visoko vsebnostjo cinka, kot so meso ali polnozrnata žita, redno in v zadostnih količinah
  • Športnikom in vsem, ki opravljajo težko fizično delo
  • Vsakomur v času stresnih življenjskih situacij
  • Vsem, za podporo imunskega sistema
  • Vsem, za lepe in zdrave nohte, kožo in lase

Zdravje kože, nothov in lasi

Zaradi škodljivih učinkov sončne toplote in žarkov naša koža, lasje in nohti v poletnih mesecih zahtevajo še dodatno nego in zaščito. Prekomerno izpadanje las ja lahko tudi posledica pomanjkanja vitaminov in mineralov, na poškodbo lasnih mešičkov pa vplivajo tudi stres in okoljsko onesnaževanje (dim, plini, težke kovine, snovi, itd.) ter toksične snovi.

Znano je, da postane koža v poletnih mesecih bolj izsušena, njena površina pa bolj hrapava. Eden izmed razlogov za to je, da v poletnih mesecih naše telo izgubi velike količine vode, zatorej moramo poskrbeti, da naše telo ne dehidrira. Poleg pravilne hidracije (2,5 do 3 litre vode dnevno) pa je potrebno koži tudi zagotoviti dodatno nego.

Med simptome pomanjkanja cinka spadajo tudi težave z nohti. Nohti so zrcalo našeg telesa. Anomalije nohtov – nepravilna oblika, tekstura ali debelina so posledica pomanjkanja vitaminov in mineralov, zlasti cinka. Jamičasti nohti (vidno vdrti) so lahko posledica udarca ali pa pomanjkanja vitamina C, cinka in beljakovin, povezujemo pa jih tudi z dermatitisom, luskavico in plešavostjo.

Ena tableta izdelka Mega Zinc zagotavlja toliko cinka kot 93 jajc!

POZOR!
Osebe z ledvičnimi težavami naj se pred jemanjem cinka posvetujejo z zdravnikom, saj se cink primarno izloča skozi urin.

Aktivne sestavine na tableto/kapsulo: (Glej deklaracijo) *RDA:
Cink 50 mg 500%
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 tableta na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: V primeru ledvičnih težav se pred jemanjem izdelka posvetujte z zdravnikom, saj se cink primarno izloča skozi urin.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 tab.

Title

Go to Top