Acidophilus (100 kapsul)

28.50 

Probiotik Acidofilus z vlakni

Za zdravo prebavo Acidofilus, vsebuje 2 milijardi aktivnih Lactobacillus Acidophilus in vlakna semena indijskega trpotca.

Kategorija:

Opis

Probiotik Acidofilus vsebuje veliko bakterij Lactobacillus acidophilus, ki so zelo odporne in uporabne bakterije. So del normalne bakterijske flore našega prebavnega trakta. Naloga bakterij je podpora in ohranjanje zdrave prebave, saj lahko nadomeščajo vsakodnevno izgubljene probiotične celice in sodelujejo v aktivnostih imunskega sistema. Probiotik Acidofilus poleg koristnih bakterij vsebuje tudi vlakna semena indijskega trpotca. Ta vlakna se lahko fermentirajo v debelem črevesju, kar spodbuja prebavo.

Komu  priporočamo acidofilus:
  • V primeru prebavnih težav, ki so posledica stresa.
  • Osebam z želodčnimi težavami ali drisko.
  • Osebam, kot pomoč za podporo prebave.
  • Acidophilus je zaradi vsebnosti vlaken priporočljiv tudi v primeru zaprtja
  • Med ali po zdravljenju z antibiotiki
Zakaj je važna prebava?

Neuravnotežena prebava je namreč velika ovira pri absorpciji železa, zato se priporoča jemanje probiotikov, ki zagotavljajo boljšo absorpcijo. Naš črevesni sistem torej ne sodeluje samo pri prebavi in odstranjevanju iz telesa, ampak tudi pri delovanju imunskega sistema.

Probiotiki, lahko z nadpomenko poimenujemo družine različnih bakterij v našem črevesu. Poznamo tako rekoč dobre, koristne, kot so spore LactobacillusBifidobacterium in L. Casei in druge, neprijazne, ki se lahko v določenih situacijah (stres, sladkor in predelana hrana, redna uporaba farmakoloških pomagal) razselijo ter povzročajo prebavne težave. Vlakna semen svetlega indijskega trpotca lahko v debelem črevesu fermentirajo in spodbudijo delovanje tam živečih črevesnih bakterij. Veliko število vlaken poveča občutek sitosti in upočasni praznjenje želodca, tako da lahko naše telo deluje z manj hrane.

Skodelica kislega zelja na dan, odžene slabo prebavo stran. No, lahko pa na pomoč priskočijo tudi kakovostni probiotiki (npr. AC-Zymes, Acidophilus, ProbioBalance) v kapsulah, če za koga naravno fermentirana hrana ni ravno prva izbira pri obroku.

Aktivne sestavine tableta/kapsula: (Glej deklaracijo) *RDA:
Aktivni Lactobacillus Acidophilus 2milijardi
Prah semen trpotca 100 mg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 kapsula dnevno. Zaužijte jo zjutraj med obrokom ali takoj po njem.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo!V primeru driske poleg jemanja izdelka izvajajte tudi splošne ukrepe (uživajte veliko tekočine). V primeru resnih bolezni želodca in črevesja (npr. razjed ali vnetnih črevesnih bolezni) se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom!

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 kaps.

Title

Go to Top