Pure Inulin (198,5 g)

28.90 

Inulin v prahu

Inulin so vlakna iz cikorije ki so topna v vodi, zaradi rahlo sladkega okusa se lahko pomeša s hrano ali pijačo, naravni nadomestek sladkorja, prodaja se v obliku praha, ki zadostuje za do 40 dni.

Opis

Pure inulin, vsebuje izključno inulin, pridobljen iz cikorije, brez aditivov in konzervansov. Inulina, ki ga najdemo v topinamburju in čebuli, podobno kot drugih vlaknin, zaužijemo le malo. Vlaknine so kompleksni ogljikovi hidrati, ki jih naši encimi ne morejo razgraditi, hkrati pa so edina vrsta hrane za koristne bakterije, ki živijo v našem črevesnem sistemu. Inulin je naraven nadomestek sladkorja, ne povečuje ravni sladkorja v krvi in ne potrebuje insulina za absorpcijo, zaradi rahlo sladkega okusa je izdelek primeren za mešanje s pijačo in hrano.

Komu ga priporočamo:
  • Osebam, ki trpijo za sindromom razdražljivega črevesja, napihnjenostjo, trebušnimi krči in drisko
  • Osebam, ki imajo težave z zaprtjem
  • Osebam, ki imajo zaradi stresnega življenjskega sloga težave s prebavo
  • Osebam, ki  želijo ponovno vzpostaviti ravnovesje njihove črevesne flore

Sindrom razdražljivega črevesja (IBS=irritable bowel syndrome)

Sindrom razdražljivega črevesja prizadene 23 % populacije. Prav tako vsak 5. član trpi zaradi prebavnih težav. Simptomi razdražljivega črevesja so težave sa spancem, glavoboli, napihnjenost, bolečine in krči, driska, težave s koncentracijo, slabost, zaprtje in občutek polnosti. Vsi simptomi niso prisotni pri vseh bolnikih z sindromom razdražljivega črevesja in se s časom lahko spremenijo. Dopolnitev prehrane z inulinom lahko bolnikom s sindromom razdražljivega črevesja olajša bolečine v trebuhu, prav tako pa več raziskav kaže na to, da lahko s pomočjo inulina pomirimo razdražljivo črevo.

 

Aktivne sestavine: (Glej deklaracijo) *RDA:
Inulin v prahu 198,5 g
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
Pomešajte 1 čajno žličko (5,8 g) s hrano ali pijačo, največ trikrat dnevno.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Če začnete jemati Pure Inulin, ne pozabite popiti zadostnih količin tekočine na dan. Priporočamo vam, da postopoma povečujete količino prahu, dokler ne pridete na priporočeni dnevni odmerek. Druga zdravila in prehranska dopolnila vzemite vsaj 2 uri pred ali po jemanju izdelka Pure Inulin.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

198,5 g.

Title

Go to Top