Pro Selenium (60 tablet)

11.50 

Tablete selena

Selen je mikroelement, ki je sicer prisoten v zemlji. Potrebujemo ga za normalno delovanje nekaterih encimov, sodeluje v metabolizmu ščitničnih hormonov, celice pa ščiti tudi pred oksidativnim stresom. Moški ga potrebujejo za izboljšanje plodnosti in prostato.

Kategorija:

Opis

Selen z močnim antioksidativnim učinkom ščiti celice pred oksidativnim stresom, ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri delovanju ščitnice. Poleg tega selen prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov, ima pa tudi vlogo pri nastajanju semenčic in zdravje prostate.

Komu  priporočamo selen:

  • Vsakomur, ki potrebuje močno antioksidativno zaščito
  • Kadilcem
  • Moškim za izboljšanje plodnosti in prostato
  • Vsem, ki se držijo stroge veganske diete ali uživajo hrano z nizko vsebnostjo beljakovin, saj njihova prehrana ne vsebuje izdelkov živalskega izvora, ki so dober vir selena

Za normalno delovanje ščitnice je bistvenega pomena selen. Ščitnica je lahko preveč (hiper) aktivna ali premalo (hipo) aktivna. Bolezni ščitnice so vse bolj pogost pojav in lahko vplivajo na alergije, težave s kožo, na utrujenost, razdražljivost, prebavne težave, težave s spanjem, pridobivanje ali izgubljanje teže, otekline ter na različne vrste bolečin in avtoimunih bolezni.

Dokazano je tudi, da lahko v primeru avtoimunskega tiroiditisa 200 μg selena v obliki dopolnila znatno zmanjša stanje tiroiditisa (tj. števila protiteles), ki predstavlja tveganje za nosečnost. Študija, ki so jo izvedli v Angliji, je pokazala tudi, da so ravni selena nižje pri ženskah, ki so imele spontani splav. Po drugi strani lahko izdelek ProSelenium, ki vsebuje organsko vezani selenium, izboljša plodnost moških.

Neprijetne težave s prostato

Prostata je moška spolna žleza, ki lahko z leti korenito vpliva na kakovost vsakdana. Po 45. letu ima težave s povečano prostato med 50 in 60 odstotkov moških, pri 80. letu pa že skoraj vsi. Zato je pomembno, da se zavedamo, da je zdrav način življenja in skrb za prostato zelo pomembna, saj lahko tako marsikatero nadlogo, kamor spada tudi povečana prostata preprečimo. Pro Selenium na naraven in preverjen način deluje na prostato in sečila skupaj z izdlekom Pro-STP.

Ena tableta Pro-Seleniuma vsebuje toliko selena kot 3 jajca ali 1 konzervirane tune! Prirodni viri so morska hrana, jetra, meso in jajca. Vsebujejo ga tudi žita, sadje in zelenjava in oreščki, vendar v precej manjših količinah.

 

Aktivne sestavine na tableto/kapsulo: (Glej deklaracijo) *RDA:
Selen 50 mcg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 tableta dnevno. Zaužijte jo zjutraj med obrokom, oz. takoj po njem.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo:

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

60 tab.

Title

Go to Top