Digestive Enzymes (100 tablet)

27.50 

Naravni prebavni encimi

Aktivne sestavine v tabletah izdelka Digestive Enzymes so naravni prebavni encimi, ki najboljše pomagajo pri razgradnji in absorpciji hranil.

Opis

Encimi za podporo prebavnega sistema

Aktivne sestavine v tabletah izdelka Digestive Enzymes so naravni prebavni encimi, ki pomagajo pri razgradnji in absorpciji hranil. Prebavni encimi pa niso koristni le po obilni večerji ali težkih jedeh! Imajo namreč pomembno vlogo pri premagovanju določenih težav, povezanih s prebavo, in pri lajšanju simptomov napihnjenosti, ki je posledica prehrane, bogate z vlakninami. Da bi ohranili življenjske funkcije, potrebujemo energijo, ki jo dobimo z zaužito hrano.

Prebavni encimi imajo pomembno vlogo pri pretvorbi hrane v energijo; z mehanskim žvečenjem razgradijo hrano tako, da jo telo lahko prebavi in absorbira. Pankreatin je izjemno aktiven encim, ki nastaja v trebušni slinavki in razgrajuje maščobe. Pepsin, ki se sintetizira v želodcu, in papain iz papaje sta pomembna za prebavo beljakovin. Za popolno prebavo so tako potrebni želodčni sokovi, ki vsebujejo dovolj encimov za razgradnjo. Njihovo število se v srednjih letih prične zmanjševati celo pri zdravih ljudeh. V tem obdobju se kakovost prebave poslabša, kar pogosto povzroči nekatere neprijetne simptome.

Komu priporočamo encime:

  • Vsem, ki želijo zagotoviti ustrezno podporo svojemu prebavnemu sistemu
  • V primeru pogostega uživanja hrane, ki napihuje, in pri težavah z napihnjenostjo
  • V primeru težav, povezanih s prebavo
Napihnjenost

Stres, ki ga doživljamo, lahko spremeni sestavo naše črevesne flore, kar povzroča manjša vnetja v črevesnem sistemu, to pa lahko vodi celo do pojava sindroma razdražljivega črevesja (ang. irritable bowel syndrome oz. IBS). Bolniki, ki trpijo zaradi IBS, morajo živeti s simptomi, kot so napihnjenost, krči v trebuhu, zaprtje, driska ipd. ali pa se pojavlja po več simptomov hkrati oz. izmenično.

Učinek encimov krepita in dopolnjujeta zdravilni rastlini kurkuma in navadni komarček, saj spodbujata prebavo, preprečujeta napihnjenost in ščitita jetra. Znebite se neprijetnih prebavnih težav, kot so zaprtje, driska, napihnjenost, bolečine v želodcu čim prej.

Za preprečevanje prezgodnjih procesov staranja je priporočljivo redno jemanje kompleksnih pripravkov, ki vsebujejo prebavne encime, kot je prehranski dodatek Digestive Enzymes. Ta pripravek vsebuje skoraj celotno paleto naravnih prebavnih encimov, zato je učinkovit tudi pri najresnejših prebavnih motnjah.

Aktivne sestavine 2 tableti/kapsuli: (Glej deklaracijo) *RDA:
Pankreatin 150 mg
Seme janeža 150 mg
Korenina kurkume 75 mg
L-glutaminska kislina 50 mg
Pepsin 35 mg
Bromelain 25 mg
Diastaza 20 mg
Proteaza 15 mg
Papain 10 mg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
2 tableti na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: V primeru hujših prebavnih bolezni (na primer razjed) se pred jemanjem izdelka posvetujte z zdravnikom!

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 tab.

Title

Go to Top