Curcuma Pro (60 tab)

30.90 

Kurkuma plus črni poper

Curcuma Pro, tablete z izvlečkom kurkume MicroActive® in črnega popra BioPerine®, ki ga telo lahko absorbira do desetkrat učinkoviteje kot tradicionalne izvlečke kurkume.

Opis

Kurkuma (Curcuma longa) je rastlina, ki raste v tropskih področjih Azije in se je po vsem svetu razširila kot živorumena začimba in nepogrešljiva sestavina priljubljenega curryja. Vendar ni primerna samo za izboljšanje okusa hrane, ampak lahko tudi pomaga zaščititi naše zdravje.

Komu priporočamo kurkumin:

  • Kot podporo pri zdravljenju sklepnih poškodb
  • Vrhunskim športnikom in vsem, ki redno telovadijo
  • Tistim, ki močno obremenjujejo sklepe (npr. zaradi težkega fizičnega dela ali debelosti)
  • Vsem, ki želijo zagotoviti podporo in zaščito svojih sklepom

Kurkuma je učinkovita proti vnetjem

Kurkumin ima podoben antioksidativen učinek kot vitamina C in E, obenem pa ima pomembno vlogo pri zaviranju vnetij. Sprošča oksidativen stres in lahko pomaga nevtralizirati proste radikale, s čimer zavre širjenje vnetnih procesov.

Kurkuma se s težavo absorbira v telesu. Z mikroniziranjem kurkumina v mikronsko majhne delce dosežemo, da se v kapilare absorbirajo večje količine, zato v telo vnesemo več aktivnih sestavin, zahvaljujoč izvlečku popra pa ostanejo dlje časa aktivne.

 

Aktivne sestavine na tableto/kapsulo: (Glej deklaracijo) *RDA:
Izvleček kurkume (95 % kurkuminoidov, 20 : 1) 200 mg
Izvleček kurkume (4 : 1) 200 mg
Kurkumin MicroActive (25% kurkuminoidov, 1 : 4) 25 mg
BioPerine® (50 : 1) 5 mg
Srednjeverižni trigliceridi 5 mg
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 tableta na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Nosečnicam in doječim materam uživanja proizvoda ne priporočamo! Bolniki z boleznimi žolčnika in razjedami se naj uporabi prehranskih dodatkov, ki vsebujejo kurkumo, izogibajo, saj lahko ti povečajo izločanje žolča in želodčne kisline. Če jemljete zdravila za redčenje krvi, zdravila za nižanje sladkorja v krvi ali antibiotik, ki vsebuje ciprofloksacin, se posvetujte z zdravnikom, saj lahko kurkuma vpliva na njihov učinek.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

60 tab.

Title

Go to Top