MagneZi B6 (90 tablet)

18.49 

Ni na zalogi

Magnezij tablete za zdravje mišičnega in živčnega sistema

Magnezi B6 tablete vsebujejo magnezijev citrat, vitamin B6 in cink. Magnezij je potreben predvsem za ohranjanje normalne strukture zob in kosti, vendar je prav tako bistvenega pomena za ohranjanje zdravega živčevja, sintezo beljakovin in delitev celic, kot tudi za pravilno delovanje mišic in srca.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Magnezij, vitamin B6 in cink za pravilno delovanje živčnega in mišičnega sistema, za presnovne procese in proizvodnjo energije v našem telesu.

Magnezij, ki predstavlja osnovo formule, je najuspešnejši varuh živčnega sistema in mišičnine. Magnezij pomaga aktivirati številne encime, ohranja zdravo strukturo kosti in zob,  sodeluje pri sintezi beljakovin, za normalno delitev naših celic, za uravnoteženo delovanje živčnega sistema in pri ohranjanju normalnega mišičnega delovanja.  Ustrezna oskrba z magnezijem pomaga ohranjati normalno količino vode v telesu in zdrav krvni tlak.

Najpogostejši prvi znaki v primeru  pomanjkanja magnezija se pokažejo v delovanju mišic in sicer v obliki miastenije in nagnjenosti h krčem.

Cink prispeva k optimalnemu delovanju imunskega sistema, s svojim antioksidantnim učinkom pomaga zaustaviti škodljive oksidacijske procese, pomaga ohraniti zdravo strukturo kože, las in nohtov ter sodeluje pri delitvi celic in ohranjanju zdravih kosti in živčevja.

Vitamin B6 deluje v sinergiji z magnezijem in je zato pogosto njegov »partner« v prehranskih dopolnilih. Ima pomembno vlogo pri presnovi beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob, tvorbi krvi, delovanju imunskega sistema in delitvi celic, je ključnega pomena tudi za uravnoteženo delovanje živčnega sistema.

Komu priporočamo magnezijev citrat:
  • Vsem, ki živijo stresno
  • Nosečnicam in doječim materam
  • Športnikom in vsem osebam ob intenzivnem telesnem naporu
  • V primeru psihičnega pritiska med preverjanji znanj ali pri stresu na delovnem mestu
  • V primeru večje izgube tekočin

Magnezija naše telo ne proizvaja samo, temveč ga vanj vnašamo s prehrano, njegovo pomanjkanje pa je ob sodobnemu načinu življenja zelo pogosto.

Pomanjkanje magnezija se lahko pojavi  v primeru zmanjšane absorpcije, na primer pri diareji, pri prekomernem uživanju vlaknin, zaradi učinka nekaterih zdravil (npr. diuretikov), zaradi bruhanja v primeru bolezni, ko se veliko znojimo (pri športu, pogosto savnanje, težko fizično delo, itd.), pri postenju s sokovih… Pomanjkanje magnezija se ne pokaže v laboratorijskih rezultatih.

Aktivne sestavine na tableta/kapsula: (Glej deklaracijo) *RDA:
Magnezij (Magnezijev citrat) 100 mg 27%
Cink 5 mg 50%
Vitamin B6 5 mg 357%
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 tableta na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: V primeru ledvičnih težav uporabe izdelka ne priporočamo.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

90 tab.

Title

Go to Top