Mega B Complex (100 tab)

42.90 

Vitamin B kompleks

Izdelek Mega B kompleks je bogat vir vitaminov B, ki podpirajo delovanje živčnega sistema ter mentalne funkcije, posledično pa preprečujejo utrujenost in pomanjkanje energije, deluje kot pomoč za povečanje telesne mase.

Kategorija:

Opis

Splet vitaminov skupine B sestavljajo vitamini B1, B2, B3, B5, B6 in B12. Mega B kompleks vsebuje  skoraj vse vitamine B skupine, in vitamin B6 in B 12, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema, živčnega sistema, ter prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Premagajte utrujenost z B vitamini

Pomemben dejavnik za utrujenost je tudi izpraznjena zaloga vitaminov v telesu, zlasti tistih iz skupine B. Vitamini B kompleksa imajo med drugim pomembno vlogo pri delovanju živčnega sistema ter zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Če vam zaradi vsakodnevnih obveznosti ne uspeva poskrbeti za uživanje zdrave prehrane in gibanje na svežem zraku, boste tako telesno, kot čustveno, bolj obremenjeni med sezonskim prehodom.

Komu priporočamo Mega B kompleks:

  • Vsem, ki so izpostavljeni vsakodnevnemu stresu
  • V primeru intenzivne telesne obremenitve za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti
  • V primeru intenzivne telesne obremenitve
  • Vsem, ki se držijo veganske diete (ne uživajo hrane živalskega izvora)

Zaradi pomanjkanja folne kisline (vitamin B9), vitamina B12 ali železa ali obeh, če ugotovimo tudi slabokrvnost priporočamo B kompleks. Premajhen vnos folne kisline skupaj s premalo vitaminov B6 (piridoksin) in B12 (kobalamin) je dejavnik tveganja za nastanek obolenj srca in ožilja, napak pri razvoju nevralne cevi ter nastanek raka na črevesju in dojkah.

Med simptome pomanjkanja vitamina B spadajo: simptomi se lahko raztezajo od pomanjkanja apetita, anemije in težav s kožo do težav s srcem, mišicami, živci in presnovo, odvisno od vrste vitamina B, ki ga ne zaužijete v zadostnih količinah.

 

Aktivne sestavine na tableto/kapsulo: (Glej deklaracijo) *RDA:
Holin 100 mg
Inozitol 100 mg
PABA (para-aminobenzojska kislina) 100 mg
Pantotenska kislina 100 mg 1667%
Vitamin B1 100 mg 9091%
Vitamin B2 100 mg 7143%
Vitamin B6 100 mg 7143%
Niacin 100 mg 625%
Folna kislina 125 mcg 62.5%
Biotin 100 mcg 200%
Vitamin B12 100 mcg 4000%
Priporočeni dnevni vnos (PDV) *RDA:
1 tableta na dan.
Sestavine, Opozorila in Deklaracija:
Sestavine:Glej deklaracijo

Prehransko dopolnilo

Opozorilo: Pri uporabi vitamina B se lahko urin obarva živo rumeno.

(*RDA=Daily Value) Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Pakiranje:

100 tab.

Title

Go to Top